Ursfjellet
10 min read

Ursfjellet

Ursfjellet
Ursfjellet sett fra skardet mellom Tussan og Jofjellet.

Historie

Det ryktes at området rundt Ursfjellet fikk besøk av fjellklatrere allerede på 70 og 80-tallen, muligens fra Trondheim, men det finnes ikke dokumentert hvem som klatret hva her først. De første, dokumenterte rutene i senare tid klatredes 2016 av Mattias Mattisson og Stian Ugelstad. I forbindelse med at Ørland Klatreklubb stiftedes ble de første boltede rutene på Ursfjellet etablert av medlemmer i klubben våren 2019.

Generell informasjon

Området har stort potensiale for nye ruter både på naturlig sikring og på bolt. Tau med en minimum lengde på 50 meter og minst 12 kortslynger er et krav på flere ruter. Fjellkvaliteten av metamorf type, granittisk gneis og er av generelt god kvalitet med en stor variasjon mellom de ulike rutene. Det finnes per 2022 omtrent 25 ruter mellom grad 4– til 7+ fordelt på seks ulike sektorer. Alle ruter har snufeste med ringbolter alternativt lim bolter. Det finnes også noen trad ruter her. Området er i vekst og det kan finnes nyere ruter som er lukkede projekt her.

Området har et rikt naturliv og her kan man ofte se ørn, ravn, rype og falk og flere arter av småfugler. Det finns og sellsynte orkidèer her så vis hensyn og bruk de stier som finnes i området.

This post is for paying subscribers only